De oorsprong

In 1995 richten Roeland Frank Hoefsloot en Vonne Hoefsloot-Janssen De Kleine Tiki op in Breda als antwoord op de groeiende behoefte aan persoonlijke en professionele verdieping door middel van kunst.

Zij hebben beide als orthopedagoog, trainer, (kinder)therapeut en beeldend kunstenaar ondervonden wat kunst en kunstzinnig werken kan brengen voor de mens.

Gaandeweg ontstond te behoefte om deze manier van leven en werken over te dragen aan anderen en zo ontstond  De Kleine Tiki: Een school voor kunst, coachen en persoonlijke ontwikkeling, een vakopleiding en ook een levensschool.

De oorsprong van de naam

De naam ‘De Kleine Tiki’ vindt haar oorsprong bij het geboorteland van Roeland; Nieuw Zeeland. Al vrij jong raakte hij daar geïnspireerd door de cultuur van de Maori’s, oorspronkelijke bewoners van Nieuw Zeeland.

De Tiki is voor de Maori’s de beschermheer voor de kunstenaar en ook het symbool van vruchtbaarheid. Dit symbool dat de kleine mens verbeeld, wordt zowel door de Maori-man als de Maori-vrouw gedragen, beiden in verwachting van het genietende kind van de toekomst.

De Tiki is een symbool dat ook ons kan helpen bij het transformatieproces van thuiskomen in onszelf.

Uitbreiding scholingsjaren en bestuur

Al spelend en ontdekkend is het scholingsprogramma in de jaren uitgebreid en geïnnoveerd met als doel; het welbevinden van mensen positief stimuleren via kunst en kunstzinnig werken.

Van één scholingsjaar in 1995 is de opleiding gegroeid naar een volwassen opleiding met 12 scholingsjaren en meerdere specialisatiemogelijkheden. Binnen deze vernieuwing hebben ook Jorinde Hoefsloot en Milo Hoefsloot een belangrijke rol vervuld. Zij zijn in de loop der jaren steeds meer taken gaan vervullen en zijn nu verantwoordelijk voor het dagelijks bestuur.

Volg ons via

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Contact

info@dekleinetiki.nl
+31 (0)76 514 1017

Correspondentie adres:
Postbus 1825, 4801 BV Breda

Bezoekadres:
Langendijk 87, 4819 EV Breda

© 2024  De Kleine Tiki