Over ons

De Kleine Tiki is een deeltijdopleiding voor kunst, coachen en persoonlijke ontwikkeling. De scholingsjaren bieden je op een speelse en creatieve manier tools voor je dagelijkse leven en werk. Kortom het is leren op een zinvolle, verdiepende en verrassende manier. De opleiding Kunstzinnig Dynamisch Coachen kun je zowel persoonlijk als professioneel inzetten.

De kracht van De Kleine Tiki

De Kleine Tiki vraagt geen artistieke ervaring, wel levenservaring en bereidheid tot zelfonderzoek. Hierbinnen is ruimte en vrijheid om te mogen spelen, om expressief en creatief op ontdekkingstocht te gaan, om los van hoe het hoort te mogen experimenteren en er te mogen zijn precies zoals je bent. In een veilige sfeer werk je via het spel van de kunsten aan wie je oorspronkelijk bent. Dat is de kracht van De Kleine Tiki.

De opleiding

Ieder scholingsjaar van de deeltijdopleiding bestaat uit 17 lesdagen *. Je bent natuurlijk welkom om de hele opleiding te volgen, maar je kunt ook kiezen voor het volgen van één enkel scholingsjaar. Ook kun je kiezen voor verschillende richtingen. Zo maak je in de eerste jaren de keuze tussen Creatief Beeldend werk, Creatief Stemwerk of Creatief Lichaamswerk. Richting het einde van de opleiding zijn er verschillende specialisatiejaren te volgen, afhankelijk van jouw wensen en verlangens. Je kunt binnen deze jaren gaan voor het coachen van een specifieke doelgroep of voor de kunstenaar in jezelf.

* Alleen Kunstreis van de Ziel – Het veld van de Ziel bestaat uit 16 lesdagen.

 

Kunstzinnig Dynamisch Coachen

In elk scholingsjaar ervaar, beleef en doorleef je als student wat kunstzinnig dynamisch coachen in jouw leven en werk kan betekenen.

Het kunstzinnig werken neemt tijdens de lesdagen een belangrijke plek in. Je gaat aan de slag met verf, potlood, krijt, klei, klank, poëzie, beweging… en meer! De thema’s die in de lesdagen worden aangeraakt, worden verbonden aan met name de theorie van het Kunstzinnig Dynamisch Coachen, en de Psychosynthese (humanistische psychologie).