De Tiki-boom en haar vijf voedende wortels

De grondbeginselen van De Kleine Tiki zijn gesymboliseerd in vijf voedende wortels van de Tiki-boom. Deze Tiki-wortels staan aan de basis van groei en bloei. Kracht en kwetsbaarheid zijn daarbij een natuurlijk onderdeel van groei.

De Tiki-boom heeft een stevige stam. In deze stam zijn twaalf jaarringen ontstaan. Deze staan symbool voor de twaalf jaarprogramma’s die de Tiki-boom rijk is. In elke jaarring, ofwel elk scholingsjaar, zijn de vijf Tiki-wortels zichtbaar die zorgen voor een natuurlijke groei in persoonlijke en professionele ontwikkeling. Tijdens elk scholingsjaar werk je aan deze vijf voedende Tiki-wortels.

1. Jezelf in beeld

Je beeldt uit wat er in je leeft. Dit proces van verbeelden in vorm / klank of beweging brengt een innerlijke dialoog op gang. Hierdoor krijg je bewustzijn in dat wat jou wel of niet voedt in je bestaan, en welke levensgebieden (fysiek, emotioneel, sociaal, cognitief, spiritueel) jouw specifieke aandacht vragen.

2. Kunst-zin en expressie

Kunst is zinnig, prikkelt jouw zin. Tijdens het spel van creëren, kun je onderzoeken, experimenteren en grenzen verleggen. Het kan ruimte scheppen om je hoofd, handen en vooral je hart te volgen door lekker je eigen zin te doen en je eigenzinnigheid expressief te uiten. Zo schep je ruimte om tijdloos bezig te zijn in je eigen flow.

3. Psychosynthese

Het gedachtegoed van de humanistische psychologie, specifiek de Psychosynthese, is een spirituele theorie. Deze theorie reikt je de mogelijkheid aan om tot een synthese te komen met alles wat er in je leeft. Dit vraagt om bewustwording vanuit een liefdevolle houding naar jezelf. Specifiek onderzoek je de samenwerking in jezelf van je ‘kleine ik’, je ‘grote Ik’, ‘het spelende kind’ en ‘de oude wijze’.

 

4. Methodisch en dynamisch coachen

Als coach sta je als het ware naast de cliënt. Je creëert een veilige omgeving waarin de cliënt eigen inzichten en antwoorden kan vinden en keuzes kan maken. De KDC-methodiek biedt een aantal stappen die ondersteunend zijn in de route die je samen gaat. De dynamiek staat voor de verschillende kunstzinnige media die je als coach kunt inzetten: muziek / beweging / beeldend werken / drama / taal / natuur. De structuur van de 4 V’s (Voorbereiden, Verkennen, Verdiepen, Voltooien) staat daarbij aan de basis van elke sessie.

5. Bronnen van inspiratie

Wat en wie inspireert je? Hoe inspireert het je en wat ga je daarmee doen? Mensen, kunst, ideeën, natuur, de wereld om je heen, er is van alles dat jou kan inspireren. Er liggen parels op je te wachten. Door je bewust te zijn van jouw bronnen van inspiratie, de energie die deze je geven en waar ze je raken, kun je de keuze maken deze te integreren in je leven en werk. Geef jezelf de ruimte om inspiratie op te doen en een eigen uitdrukking aan jouw indrukken te geven.

Volg ons via

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Contact

info@dekleinetiki.nl
+31 (0)76 514 1017

Bezoekadres:
Langendijk 87, 4819 EV Breda

© 2024  De Kleine Tiki