De opleiding

De opleiding

De Kleine Tiki bestaat sinds 1995. Door de jaren zijn verschillende opleidingjaren ontwikkeld die ieder een eigen focus kennen. Te starten bij de twee basisjaren, daarna kan je doorstromen naar de opleiding tot Kunstzinnig Dynamisch Coach en de opleiding tot Bezield Kunstenaar. Iedere opleiding bestaat uit meerdere opleidingsjaren, maar één enkel opleidingsjaar volgen is ook mogelijk.

Welk opleidingsjaar je ook kiest, je zult ervaren dat er twee werelden samenkomen, namelijk die van ‘de kunst’ en ‘het coachen’. Kunstzinnig dynamisch coachen is namelijk de methodiek die binnen De Kleine Tiki gebruikt wordt. Het is een manier van coachen waarbij specifiek gebruik gemaakt wordt van creativiteit en kunstzinnigheid.  Er wordt op een kunstzinnige manier en tevens doelgericht en gestructureerd gewerkt aan de persoonlijke en/of de professionele ontwikkeling van mensen. Hierbij wordt veelvuldig gebruik gemaakt van coachingstechnieken gecombineerd met  kunstzinnige werkvormen.

Binnen alle opleidingsjaren ervaar, beleef en doorleef je wat kunstzinnig dynamisch coachen in jouw leven (en werk) kan betekenen. Daarbij kun je kiezen om je te richten op je persoonlijke ontwikkeling, je professionele ontwikkeling of beide. Je gaat aan de slag met verf, potlood, krijt, klei, klank, poëzie, beweging… en meer! Het kunstzinnig werken neemt elke lesdag een belangrijke plek in. Daarbij vragen we aan jou als student niet om artistieke ervaring, maar wel om levenservaring en jouw bereidheid tot zelfonderzoek.

De opleiding brengt je dichter bij je eigen kern, bij wie jij bent als mens en als professional. Je zult gaan voelen dat je fundament verstevigt, dat je kunt vertrouwen op je eigen basis. Een prachtige stap voor jezelf, voor je omgeving én voor je (toekomstige) werk!

Gun jezelf je eigen basis, gun jezelf de voedende stroom van kunst en creativiteit, gun jezelf te mogen Zijn in al je kracht en kwetsbaarheid.  

Werk & werkgevers

Voor velen betekent en brengt de opleiding veel in het werkzame leven.

Of je nou zoekt naar nieuw werk, je huidige werk wilt vernieuwen, een eigen praktijk wilt opstarten of wilt uitzoeken wat jouw werk en jouw Werk (met een hoofdletter!) in dit leven is; je bent welkom binnen de De Kleine Tiki.

Niets voor niets hebben mensen die de opleiding volgden vaak een streepje voor bij werkgevers en cliënten. Enerzijds vanwege de unieke (kunstzinnige en creatieve) vaardigheden die zij te bieden hebben, anderzijds ook vanwege hun krachtige mens-zijn omdat zij in de opleiding zo gewerkt hebben aan hun eigen basis. Hoe waardevol in de hectische samenleving van nu!

(Tip: vele werkgevers zijn bereid de opleiding te bekostigen).

Tijden, locaties en bijeenkomsten

 

Ieder opleidingsjaar bestaat uit 15 lesdagen. 

Alle lesdagen worden aangeboden op onze locatie in Breda.

Iedere lesdag start om 10.15 (de deur opent om 9.45) en rond 17.00 uur wordt de lesdag afgerond.

Opleidingsjaren

Binnen de twee opleidingen die we aanbieden zijn er verschillende opleidingsjaren te volgen. Zo bieden we basisjaren, verdiepingsjaren én specialisatiejaren aan.

In de basisjaren van de opleiding ga je onderzoeken welke talenten en vaardigheden je in huis hebt of wilt ontwikkelen. In de verdiepingsjaren en specialisatiejaren ga je je hier verder in bekwamen.

Het is niet altijd noodzakelijk om de gehele opleiding te volgen (maar vaak wel heel inspirerend natuurlijk!).

Instromen is bespreekbaar en is afhankelijk van je wensen en achtergrond (opleiding, werkervaring, levenservaring).

Ben je benieuwd welke opleidingsjaren je bij De Kleine Tiki kunt volgen? Klik dan hieronder voor een overzicht.

Volg ons via

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Contact

info@dekleinetiki.nl
+31 (0)76 514 1017

Correspondentie adres:
Postbus 1825, 4801 BV Breda

Bezoekadres:
Langendijk 87, 4819 EV Breda

© 2024  De Kleine Tiki