De opleiding

De opleiding

De Kleine Tiki bestaat sinds 1995. Door de jaren zijn er twee verschillende opleidingen ontwikkeld die ieder een eigen focus kennen, namelijk de opleiding tot Kunstzinnig Dynamisch Coach en de opleiding tot Bezield Kunstenaar. Iedere opleiding bestaat uit meerdere scholingsjaren, maar één enkel scholingsjaar volgen is ook mogelijk.

Welke opleiding of welk scholingsjaar je ook kiest, je zult ervaren dat er twee werelden samenkomen, namelijk die van ‘de kunst’ en ‘het coachen’.

Binnen alle scholingsjaren ervaar, beleef en doorleef je wat kunstzinnig dynamisch coachen in jouw leven (en werk) kan betekenen. Daarbij kun je kiezen om je te richten op je persoonlijke ontwikkeling, je professionele ontwikkeling of beide. Je gaat aan de slag met verf, potlood, krijt, klei, klank, poëzie, beweging… en meer! Het kunstzinnig werken neemt elke lesdag een belangrijke plek in. Daarbij vragen we aan jou als student niet om artistieke ervaring, maar wel om levenservaring en jouw bereidheid tot zelfonderzoek.

De opleiding brengt je dichter bij je eigen kern, bij wie jij bent als mens (en als professional). Je zult gaan voelen dat je fundament verstevigt, dat je kunt vertrouwen op je eigen basis. Een prachtige stap voor jezelf, voor je omgeving én voor je (toekomstige) werk!

Gun jezelf je eigen basis, gun jezelf de voedende stroom van kunst en creativiteit, gun jezelf te mogen Zijn in al je kracht en kwetsbaarheid.  

Werk & werkgevers

Voor velen betekent en brengt de opleiding  veel in het werkzame leven. Of je nou zoekt naar nieuw werk, je huidige werk wilt vernieuwen, een eigen praktijk wilt opstarten of wilt uitzoeken wat jouw werk en jouw Werk (met een hoofdletter!) in dit leven is; je bent welkom binnen de De Kleine Tiki. Niets voor niets hebben mensen die de opleiding volgden vaak een streepje voor bij werkgevers en cliënten. Enerzijds vanwege de unieke (kunstzinnige en creatieve) vaardigheden die zij te bieden hebben, anderzijds ook vanwege hun krachtige mens-zijn omdat zij in de opleiding zo gewerkt hebben aan hun eigen basis. Hoe waardevol in de hectische samenleving van nu!

(Tip: vele werkgevers zijn bereid de opleiding te bekostigen).

Tijden, locaties en bijeenkomsten

 

Ieder scholingsjaar bestaat uit 15 bijeenkomsten op onze eigen locatie in Breda.

Alle lesdagen zijn van 10.15 tot 17.00 uur.

Scholingsjaren

Binnen de twee opleidingen die we aanbieden zijn er verschillende scholingsjaren te volgen. Zo bieden we basisjaren, verdiepingsjaren én specialisatiejaren aan.

Het is niet altijd noodzakelijk om de gehele opleiding te volgen (maar vaak wel heel inspirerend natuuurlijk!). Instromen in ook bespreekbaar en is afhankelijk van je wensen en achtergrond (opleiding, werkervaring, levenservaring).

Ben je benieuwd welke scholingsjaren je bij De Kleine Tiki kunt volgen? Klik dan hieronder voor een overzicht.