Methodiek Kunstzinnig Dynamisch Coachen

Methodiek Kunstzinnig Dynamisch Coachen

De opleiding van De Kleine Tiki  is gebaseerd op de methodiek van het Kunstzinnig Dynamisch Coachen. Deze methodiek maakt het mogelijk om op creatieve en kunstzinnige wijze te werken aan persoonlijke en/of professionele ontwikkeling. 

De methodiek toegepast

Bij het toepassen van de methodiek Kunstzinnig Dynamisch Coachen wordt volop gebruik gemaakt van creativiteit en kunstzinnig werken. Er wordt dan ook gewerkt met en vanuit verschillende disciplines zoals tekenen, schilderen, boetseren, taal, natuur, drama, lichaamswerk en stemwerk.

De methodiek binnen de opleiding

Binnen de opleiding leer je al spelend en ervarend om te gaan met allerlei coaching technieken die je in kunt zetten in je persoonlijke leven van alle dag maar ook binnen je (coachende/begeleidende) werk. En heel belangrijk, je leert vooral ook om hierbij gebruik te maken van de verschillende kunstzinnige disciplines.  Zo wordt de praktijk van het coachen kunstzinnig en heel betekenisvol omdat je via deze middelen bewustzijn ontwikkelt en veranderingsprocessen op gang brengt bij jezelf óf degene(n) die je coacht. 

Al tientallen jaren wordt er door mensen die de opleiding van De Kleine Tiki doorliepen bij vele organisaties en bedrijven en ook in coachingspraktijken gewerkt met de methodiek Kunstzinnig Dynamisch Coachen. Cliënten en ook werkgevers staan vaak te springen om mensen die nét even wat meer te bieden hebben! Die nét het verschil kunnen maken en op een andere wijze (dan enkel verbaal) veranderingsprocessen op gang kunnen brengen. 

Het Kunstzinnig Dynamisch Coachen

Binnen het Kunstzinnig Dynamisch Coachen doorloop je een proces met verschillende stadia, zonder dat deze dwingend aanwezig hoeven te zijn. Het heeft een gefaseerde opbouw die je stap voor stap uitwerkt.

Je werkt methodisch: je zorgt voor een zorgvuldige observatie, een analyse, het formuleren van doelen, de keuze van media en werkvormen, alles passend bij de vraag van de cliënt. Het vraagt om structureren en ook weer loslaten.

Het KDC-traject heeft de volgende fasen: Voorbereiden, Verkennen, Verdiepen en Voltooien. Per fase zijn er verschillende instrumenten die je als kunstzinnig dynamisch coach in kunt zetten. Deze instrumenten komen binnen de opleiding aan bod.

 

Boek: Kunstzinnig Dynamisch Coachen

Wil je meer weten over de methodiek Kunstzinnig Dynamisch Coachen? Deze wordt uitgebreid beschreven in het boek ‘Kunstzinnig Dynamisch Coachen’ van Roeland Frank Hoefsloot.

Volg ons via

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Contact

info@dekleinetiki.nl
+31 (0)76 514 1017

Correspondentie adres:
Postbus 1825, 4801 BV Breda

Bezoekadres:
Langendijk 87, 4819 EV Breda

© 2024  De Kleine Tiki