Hoe ziet en lesdag eruit?

Elke lesdag ben je welkom om een thema te verdiepen op een kunstzinnige wijze. Hoewel iedere lesdag natuurlijk weer anders is, werken we wel met een bepaalde opbouw.

Start- en eindtijd

Iedere lesdag start om 10.15 uur en eindigt uiterlijk om 17 uur.

Vanaf 9.45 uur staat de deur voor je open én staat de koffie en thee voor je klaar. 

Studenten & groepsgrootte

Je neemt deel in een groep van maximaal 16 of 18 studenten.

Onder onze studenten ligt de leeftijd meestal tussen de dertig en de zeventig jaar, maar er zijn af en toe ook twintigers of mensen ouder dan zeventig die deelnemen.

Veel van onze studenten zijn werkzaam binnen onderwijs en/of zorg, maar dat is absoluut geen voorwaarde. Er zijn onder onze studenten ook secretaresses, advocaten, huismoeders & vaders, kunstenaars, winkelmedewerkers en ga zo maar door…..iedere volwassene die interesse heeft in kunst, persoonlijke ontwikkeling en coaching is in principe welkom!  

Aantal lesdagen

Gedurende het scholjaar neem je deel aan 15 lesdagen verspreid over het jaar.

Ben je een keertje afwezig? Jammer natuurlijk, maar geen probleem. Er is meestal wel een medestudent die voor jou uitgebreide aantekeningen wil maken én je bij wil praten over de lesdag. Zo kun je – als je dat fijn vindt – alsnog zelf met het thema van de gemiste lesdag aan de slag door het maken van het (kunstzinnige) thuiswerk dat je n.a.v. iedere lesdag ontvangt.

Thema's en docenten

Verspreid over het jaar volg je 15 lesdagen. Iedere lesdag heeft een specifiek thema dat je op een kunstzinnige manier gaat verkennen en verdiepen.  De thema’s die je gaat volgen in het jaar van jouw keuze kun je bekijken op deze pagina.

Lesdagen worden van het begin tot het eind van de dag verzorgd door één docent. Gedurende het schooljaar ontmoet je ongeveer vijf verschillende docenten, die één of meerdere keren een lesdag voor jou en jouw groep verzorgen. Van deze docenten is één docent je groepsdocent, een soort mentor. Je groepsdocent is er bij de start van het schooljaar, tussentijds een aantal keer en bij laatste lesdagen. Van je groepsdocent ontvang je ook tussentijds feedback.

Thuiswerk

Na iedere lesdag is er Thuiswerk beschikbaar. Dit zijn (veelal kunstzinnige) opdrachten die je uitnodigen om het thema van de gevolgde lesdag nog verder te verdiepen. Tevens biedt je dit de mogelijkheid om de transfer te maken naar het dagelijkse bestaan én om ‘tijd voor jezelf’ te nemen door thuis kunstzinnig aan de slag te gaan. 

Gemiddeld ben je ongeveer een halve dag per twee weken bezig met het thuiswerk. Maar weet dat je er ook een uurtje of juist twee dagen aan kunt besteden! Het gaat erover dat je voelt wat je past en dat je kiest voor wat goed voor jou is. 

Het gemaakte thuiswerk neem je mee naar de volgende lesdag om hierover met elkaar te kunnen delen en elkaar te inspireren

Certificaat

Aan het einde van het schooljaar vindt er een feestelijke uitreiking van de certificaten plaats! Bij voldoende deelname én het inleveren van enkele opdrachten (uiteraard op geheel eigen wijze!) ontvang je het certificaat.

Mocht het niet lukken om voldoende aanwezig te zijn of om opdrachten te maken maar wil je wel graag het certificaat in ontvangst nemen? Dan heb je overleg met je groepsdocent. Er is vaak meer mogelijk dan je denkt! Alternatieve ideeën worden hierin ook erg gewaardeerd.

Materialen

De materialen die je gebruikt tijdens de lesdagen zijn aanwezig bij De Kleine Tiki. Als je ‘s morgens binnen komt zijn de tafels waaraan je kunt werken al ‘kunstzinnig gedekt’.

Literatuur

Tijdens je Tiki-jaar maak je gebruik van enkele boeken. Met name bij het Thuiswerk wordt er zo nu en dan verwezen naar literatuur. De boeken die geschreven zijn door Roeland Frank Hoefsloot kun je aanschaffen via onze webshop  of meenemen op je eerste lesdag. De overige boeken kun je kopen via een (online)boekwinkel.

Kosten

Natuurlijk zijn er kosten verbonden aan het volgen van een opleidingsjaar. De tarieven kun je terugvinden op de tarievenpagina.

Koffie/thee en kunstzinnige materialen die je tijdens de lesdag gebruikt zijn inbegrepen*.  

Verder maak je gebruik van enkele boeken én heb je thuis wat kunstzinnige materialen nodig voor je kunstzinnige thuiswerk. Je kunt hiervoor uiteraard wat materialen aanschaffen, maar maak het niet te gek! Met weinig kun je vaak heel veel!

* Alleen binnen de opleidingsjaren Bezield Kunstenaar wordt een enkele keer gevraagd zelf iets van materiaal mee te brengen (bijvoorbeeld een schildersdoek of een object uit de natuur). 

Bereikbaarheid & parkeren

Adres

De locatie van De Kleine Tiki in vind je in het zaARTpark. Je kunt alleen te voet in dit park komen. Onze locatie is bereikbaar via het voetgangerspad bij de brug aan de Langendijk. Je bent welkom op het adres: Langendijk 87, 4819 EV Breda.

Openbaar vervoer

Met een (OV-)fiets of het openbaar vervoer is onze locatie prima bereikbaar. Vanaf Breda Centraal is het een kleine 10 minuten fietsen, met de bus is de reistijd is ongeveer 12 minuten. Voor exacte reistijden ga je naar de website: 9292.nl.

Route en parkeren

Kom je met de auto? De locatie ligt gunstig ten opzichte van de uitvalswegen. Je kunt gratis parkeren in de directie omgeving van het Zaartpark, zoals aan de Langendijk, op de hoek Langendijk / Oranjeboomstraat of op het Doctor Struyckenplein. We willen je vragen niet te parkeren in de Oranjeboomstraat dit in verband met parkeeroverlast voor de bewoners.

Wil je een routebeschrijving? Klik dan op ‘Grotere kaart weergeven’ in het Google-maps kaartje op deze pagina.

 

Volg ons via

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Contact

info@dekleinetiki.nl
+31 (0)76 514 1017

Correspondentie adres:
Postbus 1825, 4801 BV Breda

Bezoekadres:
Langendijk 87, 4819 EV Breda

© 2024  De Kleine Tiki