Hoe ziet een dag er ongeveer uit?

Een scholingsjaar bestaat uit 15 lesdagen. Ongeveer twee keer per maand ben je welkom van 10.15 tot 17.00 uur. Bij het lesrooster vind je alle lesdata per groep.

Rond 13.00 uur is het tijd voor een hapje eten dat je zelf hebt meegebracht, deze pauze duurt ongeveer een uur. 

Tiki-docenten

Door het jaar heen krijg je les van verschillende docenten. Vanuit hun eigen expertise en enthousiasme geven zij allemaal vorm aan de opleiding en doen zij waar ze goed in zijn. Ook heb je in een scholingsjaar een eigen groepsdocent. Hij of zij is een soort ‘mentor’ en jouw eerste aanspreekpunt bij De Kleine Tiki. De groepsdocent start met jou het jaar op en sluit het ook af met de presentatiedagen. Hij of zij verzorgt ongeveer de helft van alle bijeenkomsten.

 

De bijeenkomsten

In een groep van maximaal 18 personen ga je aan de slag. Daarbij is ook ruimte voor persoonlijke aandacht. Wat kun je tijdens een lesdag ongeveer verwachten?

  • Een inleidende oefening/meditatie gericht op het thema van de bijeenkomst.
  • Een warming-up (eventueel met stem- of lichaamswerk).
  • Kunstzinnige en creatieve opdrachten die aansluiten bij het thema van de bijeenkomst.
  • Een persoonlijke nabespreking van de kunstzinnige en creatieve opdrachten (in tweetallen of in kleine groepen).
  • Oefenen van vaardigheden met betrekking tot het bespreken van beeldende werkstukken.
  • Theorieverkenningen naar aanleiding van het thema.
  • Thuiswerkbespreking: de thuiswerkopdrachten die je na iedere bijeenkomst mag maken zijn gericht op reflectie, literatuurverwerking en vooral op het kunstzinnig verdiepen van de thema’s, die je in een lesdag hebt gekregen.

De specialisatiejaren

Deze scholingsjaren hebben net een andere structuur. Wil je meer weten over de verschillende specialisatiejaren Kunstzinnig Dynamisch Coachen? Klik dan hier. Meer informatie over de specialisatiejaren Bezield Kunstenaar vind je hier.

Persoonlijke eindpresentaties

Tijdens de laatste twee bijeenkomsten van het jaar zijn de persoonlijke presentaties. In ongeveer twintig minuten presenteer je door middel van kunstzinnige en creatieve uitingen jouw persoonlijke en/of professionele proces. De presentatie kan elke vorm hebben, als het maar bij je past. Het kan een presentatie zijn naar aanleiding van een kunstzinnig werkstuk, een lied, een gedicht, een verhaal, een dans, een performance…alles is mogelijk. Deze laatste twee dagen vormen een fantastische afsluiting van het jaar!

Volg ons via

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Contact

info@dekleinetiki.nl
+31 (0)76 514 1017

Bezoekadres:
Langendijk 87, 4819 EV Breda

© 2024  De Kleine Tiki