Specialisatie Bezield Kunstenaar

Tijdens deze specialisatiejaren Bezield Kunstenaar ga je op avontuur in je beeldende werk, neem je risico’s en kom je los van resultaatgericht werken. Binnen de 15 lesdagen krijg je inhoudelijke (jouw persoonlijke verbinding met het werkstuk) en technische (materialenkennis / kennis van compositie) feedback van een docent/kunstenaar/coach. Samen én alleen, kijk je naar jouw werkstukken. Bewust kijken en bewust kiezen daagt jouw creatieve vermogens uit. Je schoolt de kunstenaar in jezelf persoonlijk en professioneel! Vanuit jouw kunstwerken, ontstaan tijdens de lesdagen, werk je aan een gebundelde presentatie. Ook verzorg je een eindpresentatie van ongeveer twintig minuten over jouw persoonlijke en/of professionele proces.

 

Opbouw lesdag

De lesdagen hebben ongeveer de volgende opbouw:

 • Binnenkomst en voorbereiden persoonlijk atelier
 • Inleiding op het thema van de lesdag middels een oefening, een kunstzinnige en/of meditatieve activiteit
 • Verkenning van het thema
 • Een kunstzinnige en creatieve opdracht gerelateerd aan het thema
 • Kunstzinnig werken in het atelier
 • Werken aan de gebundelde vorm van jouw eigen kunstreis

 

  Een lesdag ‘Kunstreis van de Ziel’

  Elke lesdag werk je aan één persoonlijk werkstuk. Je reflecteert tijdens de lesdagen individueel in woord en beeld op je persoonlijke proces en neemt daarin de kunstenaar in jezelf concreet mee. Ook heb je hierbij aandacht voor jouw energetisch bewustzijn, zodat je helder krijgt hoe je jezelf hierin kunt voeden en je bewustzijn verder kan groeien. Op avontuur in je beeldende werk neem je risico’s en kom je los van resultaatgericht werken. Het verdiepend werken aan jouw werkstuk helpt je bij verstilling of het ‘samenvallen met jezelf’, Zo begrijp je jouw eigen energie en de relatie tussen het bewuste en onbewuste. Kunstwerken die je maakt tijdens jouw reis, zijn als een spiegel. Ze helpen je om nog dieper contact te maken met jouw eigen levensthema’s. Je schenkt daarmee aandacht aan het vertrouwen op jouw eigen wijsheid, je eigen intuïtie en eigen energie.

  Ben je benieuwd naar de specifieke thema’s en literatuur per scholingsjaar? Klik dan hieronder:

  Kosten materialen

  De meeste materialen die je gebruik tijdens de lessen zijn standaard aanwezig. Het gebeurt wel eens dat er andere materialen nodig zijn voor een les. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een schildersdoek of een object uit de natuur.

  De kosten voor deze extra materialen die je zelf mee neemt zijn zeer beperkt.

    

    Meer weten?

    Over welk onderwerp wil je meer weten?

    Wil je overleggen of dit jaar het beste past bij jouw wensen en achtergrond? Bezoek dan een van onze open dagen.

    Een  specialisatiejaar Bezield Kunstenaar is toegankelijk voor Tiki-studenten die minimaal het verdiepingsjaar Bezield Kunstenaar  hebben gevolgd.

    Volg ons via

    Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

    Contact

    info@dekleinetiki.nl
    +31 (0)76 514 1017

    Bezoekadres:
    Langendijk 87, 4819 EV Breda

    © 2024  De Kleine Tiki