Zijn in de cirkel van zin

‘Het leven heeft zin als men er iedere dag een nieuwe zin aan geeft’  Antoine de Saint – Exupery

We nodigen je uit om vandaag (al is het maar eventjes)  de tijd te nemen om bewust creatief aan de slag te gaan met jouw ‘zin in de dag’. En misschien volgen er in de dagen hierna nog wel meer momentjes om creatief aan de slag te gaan? Er zouden weleens wonderen kunnen gaan gebeuren…

 

Wat heb je nodig?

  • Een groot vel tekenpapier (of zeven kleine velletjes papier)
  • Een passer of een klein schoteltje
  • Een tekenpotlood
  • Kleurpotloden of waterverf

 

Het is fijn als je kunstzinnige spulletjes klaar liggen zodat je zometeen gelijk kunt beginnen! Maak het jezelf echt gemakkelijk door zo min mogelijk belemmeringen en drempels te creëren!

Nu je kunstzinnige materialen voor vandaag (en misschien ook de rest van de week) klaar liggen, kun je eens lekker gaan zitten voor onderstaande korte ontspanningsoefening.

Kunstzinnige opdracht

Stap 1

Je hebt zojuist geluisterd naar jezelf, naar je eigen ademhaling. Je hebt ook gevoeld dat jouw hart klopt voor jou (en zelfs….dat jij klopt!)

Stap 2

Blijf dichtbij je gevoel vanuit de korte ontspanningsoefening en begin met het tekenen van een kleine cirkel op je tekenpapier (door het schoteltje om te trekken met het tekenpotlood of gebruik te maken van de passer).

Stap 3

Het eerste cirkeltje dat je zojuist hebt gemaakt, is een uitnodiging aan jou. Een uitnodiging om vandaag even de tijd te nemen voor jezelf. Nodig jezelf dus uit om te ‘Zijn in de cirkel van zin’.
Adem nog eens in en uit, en voel bij jezelf waar je vandaag zin in hebt of waar je vandaag zin aan wilt geven. Volg je gevoel en denk er vooral niet te lang over na! Schrijf ‘waar je zin in hebt’ of ‘waar je zin aan wilt geven’ in 1 woord op in de cirkel.

Stap 4

Laat rondom het woord in de cirkel een kleurrijke verbeelding ontstaan. Laat je meevoeren door de kleuren, de vormen…het hoeft niet speciaal op iets te lijken, laat het maar ontstaan. Én… voel tussendoor maar fijn dat ‘je klopt’.

Stap 5

We gunnen het je, dat je jezelf de komende zes dagen kunstZINnige tijd gunt. Nodig jezelf het liefst dus een week lang iedere dag uit om de ontspanningsoefening en de kunstzinnige opdracht te herhalen. Kies telkens een moment dat je past. Een moment waarin je (als is het maar eventjes!) de ruimte kunt nemen voor jezelf.

Reflectie

Bekijk aandachtig de cirkels die zijn ontstaan en neem gerust de volgende vragen mee:

  • Wat valt je op aan je cirkels?
  • Wat heeft je verrast?
  • Wat vertellen deze cirkels jou over de zin van jouw leven?
  • Wat brengt het kunstzinnig creëren jou?

Schrijf in het kort je antwoorden op.

Schrijf tot slot in één zin over  ‘Zijn in de cirkel van zin’.

Deel jouw cirkels en de inzichten die ontstaan zijn gerust met iemand die je graag meeneemt in jouw ontdekkingen. Het kan zo waardevol zijn!

Kun je eigenlijk niet stoppen met de cirkels? Gewoon lekker doorgaan de komende tijd! Laat je verrassen door jezelf. Of heb je nieuwe inspiratie nodig? Wij hebben natuurlijk best ideetjes voor je! Bijvoorbeeld in onze webshop

Volg ons via

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Contact

info@dekleinetiki.nl
+31 (0)76 514 1017

Correspondentie adres:
Postbus 1825, 4801 BV Breda

Bezoekadres:
Langendijk 87, 4819 EV Breda

© 2024  De Kleine Tiki