Werk mee aan het gezamenlijke kunstwerk
I discover: the upside of lockdown

Om de lichtpuntjes te blijven ontdekken tijdens de lockdown, om je bewust te richten op dát wat je op dit moment als fijn ervaart, willen we je van harte uitnodigen om een bijdrage te leveren aan een gezamenlijk kunstwerk met de titel I discover: the upside of lockdown

Sinds maart 2020 is het woord ‘lockdown’ niet meer weg te denken uit ons vocabulaire. Maar niet alleen het woord heeft zijn intrede gedaan, de lockdown zélf is vooral ook voelbaar en brengt op vele fronten veranderingen en vernieuwingen met zich mee.

Uitnodiging 

Ga op ontdekkingstocht naar jouw eigen upside tijdens deze lockdown! Geef met taal en tekens uitdrukking aan jouw upside, zodat deze upside met jouw bewuste en kunstzinnige aandacht ook verder mag groeien (want wat je voedt groeit…). En maak met jouw inzending kans op een hele fijne (maar nog geheime) verrassing.

Wat heb je nodig?

Zin om te creëren heb je nodig! En verder is een stukje karton (oude verpakking) een pen, een schaar en ‘iets’ van kunstzinnig materiaal fijn om klaar te leggen.

Wat ga je creëren voor het gezamenlijke kunstwerk?

Je gaat woorden ontdekken die passen bij jouw ‘upside of lockdown’: 6 woorden om precies te zijn! We willen je namelijk vragen om een ‘6 word story’ te creëren, een heel klein verhaaltje met als thema ‘the upside of lockdown’. Dit kleine verhaaltje schrijf je op een kleine cirkel van karton. Rondom je woorden op het cirkeltje komen jouw kunstzinnige ‘uitspattingen’.

Tips! Hoe schrijf je een 6 word story?

  • Op je eigen manier – onderzoek en ontdek spelenderwijs welke manier van schrijven bij jou past en kom uiteindelijk tot jouw eigen verhaal in 6 woorden.
  • Schrijf van groot naar klein – schrijf eerst wat uitgebreider over jouw upside, en schrap steeds meer zinnen en woorden zodat je tot de kern van je verhaal komt en er nog 6 woorden over zijn die samen een verhaaltje vormen.
  • Schrijf van klein naar groot – begin met een woord en breidt het langzaam uit tot 6 woorden, die samen jouw verhaal vormen.

Gun jezelf vooral het spelen met woorden, het spelen met taal! Experimenteer er lekker op los!

Hoe werk je jouw 6 word story uit tot een bijdrage aan het gezamenlijke kunstwerk?

  • Schrijf jouw eigen 6 word story met als thema ‘I discover the upside of lockdown’.
  • Maak met behulp van een pen/potlood en een glaasje een cirkel op een kartonnetje (gebruik bijvoorbeeld een oude verpakking van theezakjes of rijst). De cirkel heeft een diameter van minimaal 4 cm en maximaal 7 cm.
  • Knip de cirkel uit en schrijf hierop jouw 6 word story.
  • Én, als je ook kleur of vorm aan de cirkel toe wilt voegen, voel je vrij om gebruik te maken van fineliners, verf, krijt, potlood of … Kies waar jij blij van wordt!
  • We vragen je om er niets extra’s op te plakken (bijv kraaltjes) want dan wordt het te kwetsbaar als het samengevoegd wordt samen met alle an-dere inzendingen tot een groter geheel.
  • Noteer op de achterzijde van je kunstzinnige werkje je naam, leeftijd en je e-mailadres. Onder alle inzendingen verloten we een aantal hele fijne verrassingen! Het is géén wedstrijd, maar we geven wel graag een aantal cadeautjes weg. Dus zorg ervoor dat je gegevens goed leesbaar zijn op de achterzijde van je kunstwerkje.
  • Is jouw kunstzinnige bijdrage klaar? Stuur het dan vóór 2 maart 2021 per post naar onze postbus: De Kleine Tiki, postbus 1825, 4801 BV Breda.

Het gezamenlijke kunstwerk

We kijken er naar uit om jouw kleine kunstzinnige werkje te gaan ontvangen, jouw bijdrage aan het grotere geheel!
(We kunnen je werkje na het toevoegen aan het gezamenlijke kunstwerk overigens niet meer aan je teruggeven.)

Houdt onze sociale media in de gaten voor een ‘bewondermoment’ én voor de bekendmaking van de fijne maar nog geheime verrassing die verloot wordt onder de inzendingen.

Én, voor wie Tiki-student is in Breda: op een van je eerstvolgende lesdagen kun je het gezamenlijke kunstwerk vol ‘upsides’ bewonderen!

Mocht je leuk vinden deze uitnodiging te delen? Doen! Iedereen die er zin in heeft mag een kunstwerkje insturen!
Vind je het leuk om je creatie of het ontstaan van je creatie te delen via social media, vooral doen! #dekleinetiki #idiscovertheupsideoflockdown

 

Een fijne upside van jouw lockdown gewenst!

 

Met kunstzinnige groet,

Het Tiki-Team

 

 

Volg ons via

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Contact

info@dekleinetiki.nl
+31 (0)76 514 1017

Correspondentie adres:
Postbus 1825, 4801 BV Breda

Bezoekadres:
Langendijk 87, 4819 EV Breda

© 2024  De Kleine Tiki