‘It’s not what you look at that matters, it’s what you see.’ Henry David Thoreau

Wie is Paul?

Ik ben docent bij de Kleine Tiki en creatief loopbaanadviseur bij de gemeente Venlo. Hier begeleid ik medewerkers in hun levens- en loopbaanontwikkeling. Sinds 2018 ben ik daarnaast gestart met mijn eigen bedrijf Roodborst Coaching en Training . Naast tekenen, boetseren, schrijven of visualisaties zet ik graag het medium (foto en) film in voor je persoonlijke ontwikkeling.

Wat is jouw achtergrond?

Ik ben opgeleid als reclametekenaar en etaleur. Ik woonde tijdens en na mijn studie in het buitenland en ben, na mijn terugkeer in Nederland, lange tijd werkzaam geweest in de communicatie. Ik presenteerde en produceerde onder andere het televisieprogramma ‘Kijk eens naar Venlo’ bij de lokale omroep. Daarna verzorgde ik de communicatie en pr voor Museum van Bommel van Dam in Venlo. Hier was ik ook verantwoordelijk voor het activiteitenprogramma (waaronder de concertreeks Muziek in het Museum) en heb ik diverse tentoonstellingen als conservator mogen organiseren.

Toen ik tegen de vijftig aanliep werd het tijd voor iets nieuws. Ik zocht (naast de kunst) ruimte om mijn diepste verlangen te verwezenlijken: werken met mensen op een creatieve manier. Hiervoor heb ik opleidingen gevolgd tot KDC coach bij De Kleine Tiki in Breda en Creatief (Levens) Loopbaan Counselor bij Studio Mattias in Driebergen.

Waar word je door geïnspireerd?

Ik ben graag in verbinding met mezelf, de mensen en de wereld om me heen. Ik geniet van lange wandelingen in de natuur met mijn partner en hond. Nationaal Park De Meinweg (Midden-Limburg) ligt om de hoek, daar kom je mij regelmatig tegen. Mijn (film)camera is dan nooit ver weg. Wat mij inspireert? De verborgen betekenis en schoonheid in alledaagse momenten. In het kleine.