Wie is Nienke?

Ik ben enthousiast, gedreven, warm, empathisch en nieuwsgierig.
Vanuit mijn liefde voor creativiteit, kunst en samenwerken (co-creatie) werk ik als zelfstandig coach en trainer voor individuen en groepen. Ik ben nieuwsgierig naar mensen en hun unieke verhaal en kwaliteiten.
Naast mijn docentschap bij de Kleine Tiki, werk ik als coördinator design research voor Design Academy Eindhoven. Ook ben ik voor de Bluezone (Radboud UMC, Nijmegen) medeprojectleider en docent in het Open Atelier, waarin ik beeldend werken inzet om patiënten en hun naasten te ondersteunen in hun proces. Ik help hen om zich even weer mens te voelen i.p.v. patiënt. En, niet onbelangrijk, om plezier te maken en te genieten van het kunstzinnig bezig zijn.
Als kind nodigde ik altijd al graag vriendjes en vriendinnetjes uit om samen te knutselen. Nu, zelf moeder van een prachtige dochter, kijk ik ernaar uit om dat ook samen met haar te doen. 

Wat is jouw achtergrond?

Mijn ontwikkeling is een soort bonte caleidoscoop met als belangrijke draden, creatieve expressie, het lijf als poort tot je gevoel en vernieuwend samenwerken. Aan de Design Academy in Eindhoven leerde ik ontwerpen en vormgeven, maar nog veel belangrijker: ik leerde vertrouwen te hebben in het creatieve proces, de magie om van niets naar iets te komen. Met mijn passie voor dansen trad ik een paar jaar op met een latin-fusion dansgezelschap. Ik genoot van het optreden en ervaarde de kracht van diversiteit en samen werken aan een dansperformance.
Ik voel me thuis in lichaamswerk, volgde een yoga opleiding en verschillende lessen in dansimprovisatie, floorwork, authentic movement, contactimprovistatie, qigong, healing-tao en zang. Aan de Kleine Tiki volgde ik Stem- en Lichaamswerk en het specialisatie jaar Werken met Groepen.
Na een leergang tot facilitator in innovatie door co-creatie ging ik als zelfstandige aan de slag om mensen en teams in organisaties verder te brengen in hun uitdagingen.  

Wat inspireerd jou?

Ik laat me graag inspireren en raken door de schoonheid en puurheid van mensen in hun expressie.
Muziek en stilte zijn belangrijk voor mij. Beiden geven me plezier, laden me op en voeden mij. De natuur is ook een inspiratiebron, in het bijzonder bergen en riviertjes.

Volg ons via

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Contact

info@dekleinetiki.nl
+31 (0)76 514 1017

Correspondentie adres:
Postbus 1825, 4801 BV Breda

Bezoekadres:
Langendijk 87, 4819 EV Breda

© 2024  De Kleine Tiki