‘Haal de parels uit de zee.
Geef ze weg.’
Spinvis

Wie is Japke?

Zolang ik mij herinner ben ik bezig met creëren, dingen laten ontstaan uit mijn handen. Ik geniet ervan om me over te geven aan het creatieve proces, waarin gaandeweg dingen ontstaan die ik vooraf nooit had kunnen bedenken. In het maken van beeldend werk ervaar ik steeds weer hoe persoonlijke thema’s zich onbewust aandienen en hoe inzicht gevend dit is voor mijn innerlijke ontwikkeling. Ik ben ervan overtuigd dat iedereen, met of zonder ervaring, middels creatieve expressie iets kan leren over zichzelf. Daarom bied ik anderen ook graag een ruimte om de creativiteit te laten stromen. Een ruimte waarin je, zonder oordeel, op creatieve wijze jouw hart mag laten spreken en stil mag staan bij wat er op dit moment in jou leeft.

Wat is jouw achtergrond?

Ik volgde een opleiding tot interieur ontwerper waarin ik een verlangen ontdekte om andere mensen te stimuleren om hun eigen creativiteit te ontdekken. Zo belandde ik op de kunstacademie in Utrecht (HKU) waar ik afstudeerde als Docent Beeldende Kunst en Vormgeving met de specialisaties schilderen en film. Ik heb als beeldend docent gewerkt in het voortgezet onderwijs en op een MBO school voor gezondheidszorg en welzijn. Daarnaast had ik een eigen onderneming van waaruit ik workshops en trainingen gaf. In mijn werk als docent draag ik met veel plezier mijn passie voor beeldend werken en ontdekken over aan anderen. Op de Kleine Tiki volgde ik 3 jaar een opleiding tot Kunstzinnig Dynamisch Coach en trainer van groepen. Met veel plezier ben ik nu ook werkzaam bij de Kleine Tiki op kantoor als project manager en als docent.

Waar word je door geïnspireerd?

Kleine momenten van verwondering die zich gedurende de dag spontaan aandienen. In verbinding zijn met anderen, herinneringen, kunst, reizen, de natuur en mijn zoon zijn inspiratiebronnen voor mij.

 

Volg ons via

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Contact

info@dekleinetiki.nl
+31 (0)76 514 1017

Correspondentie adres:
Postbus 1825, 4801 BV Breda

Bezoekadres:
Langendijk 87, 4819 EV Breda

© 2024  De Kleine Tiki