We delen graag kunstzinnige werken van onze studenten, iedere student werd op eigen wijze geraakt in en via de kunst. Bij elk werk vind je hun eigen persoonlijke verhaal bij het werkstuk. Wij zijn geraakt, jij ook? Hieronder vind je de eerste drie studenten die hun werken met ons deelden. Sommigen hebben meerdere werken gedeeld. Die vind je terug op onze facebookpagina.

Paul van Hoenselaar

Voor mijn basisopdracht ben ik aan de slag gegaan met een totempaal, gerelateerd aan episodes uit mijn leven.  De adelaar werd vroeger door de indianen vereerd om het feit dat hij in staat was heel hoog te vliegen en daardoor heel dicht bij het goddelijke, het hiernamaals of de Grote Geest kon komen. Als je aangeraakt werd door de adelaar dan ontving je diezelfde krachten als die de vogel bezat. In het beeld beschermt de vogel me tegen aanvallen vanuit de rug. De wijd uitgeslagen vleugels van de buizerd/adelaar veranderen aan de andere kant in de wilde manen van de leeuw. Dit dier staat symbool voor de kracht van de katachtige. Ik heb ook voor deze diersoort een voorliefde en heb ontzag voor het imponerende karakter van dit beest. De leeuw maakt een brullend geluid en beschermt me aan de voorkant. Van de andere kant heeft dit soort ook een hoog aaibaarheidsgehalte. Als team staan we sterk en kunnen we de hele wereld aan. Met z’n drieën zijn we in een perfect evenwicht.

Paulien Fokkes

Dit kunstwerk naar aanleiding van de lesdag ‘ de innerlijke clown’ heeft mij geraakt dit jaar. Het was een waar hopla moment!
Ik heb door ziekte momenteel allerlei beperkingen en op een Tiki-dag loop ik achter de rolstoel of zit er in. Maar eigenlijk nooit in het lokaal, dan staat de rolstoel geparkeerd. Maar deze les werd dat anders. Omdat ik het dansen niet vol hield ging ik teleurgesteld aan de kant zitten en zag ik mijn rolstoel staan. Ik besloot er in te gaan zitten en zo kon ook ik weer lol maken! Ik besefte dat mijn hulpmiddelen niet alleen stom zijn maar juist ook helpend! Er ontstonden door de rolstoel ook hele mooie verbindingen op dat moment. Het schilderij is gemaakt met een foto van mijzelf in de rolstoel, in het midden. Ik heb mezelf en mijn pijn in het licht gezet en kunnen omarmen. Hierdoor werden inzichten helder. En kon ik weer een stap zetten in het anders leren vasthouden van mijn nieuwe normaal… hopla.

Katrien Coppelmans

Dit werk heb ik gemaakt naar aanleiding van de Basisopdracht van het afgelopen jaar ‘Het land dat in mij woont’. In deze opdracht ben ik geïnspireerd door Mark Rothko, op zoek gegaan naar innerlijke wijsheid, roem en glorie. Wat je ziet op de foto is pure schoonheid ontstaan uit pure eenvoud.  Mijn innerlijke wijsheid, mijn roem en glorie.

Volg ons via

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Contact

info@dekleinetiki.nl
+31 (0)76 514 1017

Correspondentie adres:
Postbus 1825, 4801 BV Breda

Bezoekadres:
Langendijk 87, 4819 EV Breda

© 2024  De Kleine Tiki