De kracht van kunstzinnig werken;

ontdek je eigen verhaal!

De Kleine Tiki biedt een scholingsaanbod waarin je los van ‘hoe het hoort’ vrij en kunstzinnig leert creëren . Je gaat er op unieke en vooral kunstZINnige wijze één dag in de twee weken aan de slag  met levensthema’s. Deze thema’s onderzoek je met verf, potlood, klei, poëzie beweging en meer….

Je neemt de ruimte om je levensverhaal in beeld te brengen en komt zo tot diepgaande inzichten. 

We vragen geen artistieke ervaring, wel levenservaring en bereidheid tot zelfonderzoek.

Welke opleidingsjaren zijn er?

Er zijn in de afgelopen jaren verschillende opleidingsjaren ontstaan. Natuurlijk hoef je die niet allemaal te volgen (maar het kan wel…). Je kunt ervoor kiezen om één jaar te volgen, je kunt verschillende jaren achter elkaar volgen óf je kunt een hele opleiding volgen. Het is maar net waar jouw behoefte ligt! Waar je start hangt af van jouw wensen en ervaring (werkervaring, levenservaring, opleidingen).

Twee opleidingen

Binnen De Kleine Tiki kun je twee verschillende opleidingen volgen; de opleiding tot Kunstzinnig Dynamisch Coach en de opleiding tot Bezield Kunstenaar. Beide opleidingen bestaan uit dezelfde basisjaren en vanaf de verdiepingsjaren kies je voor een bepaalde route/opleiding. Overigens is deze keuze nooit definitief! Je kunt altijd ook nog opleidingsjaren volgen die eigenlijk tot de andere opleiding behoren. Het is maar net wat jou boeit en wat bij je past! (En dat wordt soms gaandeweg pas duidelijk…Dat hoef je vooraf dus ook nog niet te weten). 

Leg je eigen accenten

Binnen de twee opleidingen die we aanbieden, kun je ook je eigen accenten leggen. Zo kun je bijvoorbeeld in het Basisjaar 1 – Jezelf in Beeld kiezen voor Creatief Beeldend of Creatief Lichaamswerk. Je kiest zelf welk jaar het beste bij je past, waar je het meeste zin in hebt of waar voor jou de grootste uitdaging ligt.

Aan het einde van een opleidingsjaar maak je de balans op voor jezelf en onderzoek je (eventueel samen met je docent) welk opleidingsjaar jou een mooi vervolg kan bieden. Ook dan kies je weer welk opleidingsjaar je het meeste aanspreekt, het meeste uitdaging biedt of waarbij je je hart een sprongetje maakt!

Een uitgebreid overzicht van alle opleidingsjaren kun je hier terugvinden.

Stel je eigen opleiding samen

Binnen De Kleine Tiki is er veel mogelijk. Natuurlijk hebben we nagedacht over de invulling van de verschillende opleidingsjaren en hoe deze op elkaar aansluiten, maar we vinden het vooral belangrijk dat je zelf kiest wat voor jou past. Dat betekent ook dat je niet per se een hele opleiding hoeft te volgen en zelfs een andere volgorde kunt aanbrengen!

Een voorbeeld:

Karin startte in Basisjaar 1 – Creatief Beeldend – Jezelf in beeld. Haar medestudenten gingen na dit eerste basisjaar door naar Basisjaar 2 – Creatief Beeldend  – Ik en de ander in beeld.

Voor Karin was het echter duidelijk dat ze de stap naar het tweede basisjaar nog niet wilde zetten. Eerst wilde zij nog meer contact maken met haar lichaam en de chakra’s. Zij koos ervoor om nóg een eerste basisjaar te volgen en vervolgde haar opleiding met Basisjaar 1 – Creatief Lichaamswerk – Jezelf in beeld.

Daarna vervolgde ze haar opleiding binnen De Kleine Tiki en rondde haar traject na enkele jaren af met het Specialisatiejaar 4 -Kunstzinnig Dynamisch Coachen – Kinderen, jongeren en volwassenen.

Een voorbeeld:

Jolanda startte bij De Kleine Tiki in Basisjaar 2 – Creatief Beeldend – Ik en de ander in beeld.

Jolanda had al behoorlijk wat kunstzinnige ervaring en had ook al flink wat levensthema’s doorgewerkt in een opleiding tot Pedagoog en had ook een persoonlijk coachingstraject gevolgd.Toch koos zij er na dit tweede basisjaar voor om alsnog Basisjaar 1 – Creatief Beeldend – Jezelf in Beeld te gaan volgen.

Voor Jolanda was dit een hele logische stap, omdat ze voelde dat er nog persoonlijke thema’s doorgewerkt mochten worden vóórdat ze de stap richting het Kunstzinnig Dynamisch Coachen in de praktijk ging zetten (Verdiepingsjaar 3 – Kunstzinnig Dynamisch Coachen – Integreren in leven en werk).

Het mag duidelijk zijn…je stelt echt je eigen opleidingsroute samen!

Lesdata en tijden van de scholingsjaren

Ongeveer twee dagen per maand ben je welkom om lesdagen bij te wonen. Verspreid over het schooljaar volg je in totaal 15 lesdagen. Iedere lesdag start om 10.15 uur en eindigt uiterlijk om 17 uur. 

Kun je een keertje niet? Jammer natuurlijk, maar geen probleem! Meestal is een medestudent bereid om extra uitgebreide aantekeningen te maken én je bij te praten. Zo krijg je toch een beetje beeld en gevoel bij de lesdag die je moest missen én kun je alsnog aan de slag met je (kunstzinnige) thuiswerk als je dat graag wilt.

Klik hieronder om het volledige lesrooster te bekijken.

Volg ons via

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Contact

info@dekleinetiki.nl
+31 (0)76 514 1017

Correspondentie adres:
Postbus 1825, 4801 BV Breda

Bezoekadres:
Langendijk 87, 4819 EV Breda

© 2024  De Kleine Tiki