I discover: the upside of lockdown…

Om lichtpuntjes te ontdekken tijdens de lockdown, nodigden we in januari 2021 iedereen uit om een bijdrage te leveren aan het gezamenlijke kunstwerk: I discover: the upside of lockdown. We mochten vele ‘upsides’ ontvangen! 

De afgelopen maanden kregen de honderden inzendingen één voor één een plek in ‘the hall of (Tiki-) fame’ op onze locatie in Breda. Afgelopen week werd er weer een nieuwe versie van het gezamenlijke kunstwerk tentoongesteld in de hal van De Kleine Tiki. Klik hier om de resultaten te bewonderen!

Enkele dagen later bevinden we ons opnieuw in een lockdown…daar hadden we natuurlijk niet op gerekend!

Om ook nu weer de lichtpuntjes te blijven zien tijdens de lockdown, om je bewust te richten op dát wat je op dit moment als fijn ervaart, willen we je van harte uitnodigen op kunstzinnige wijze (opnieuw) ‘the upside of lockdown’ voor jezelf te ontdekken.

Uitnodiging 

Ga (opnieuw) op ontdekkingstocht naar jouw eigen upside tijdens deze lockdown! Geef met taal en tekens uitdrukking aan jouw upside, zodat deze upside met jouw bewuste en kunstzinnige aandacht ook verder mag groeien (want wat je voedt groeit…). 

Wat heb je nodig?

Zin om te creëren heb je nodig! En verder is een stukje karton (oude verpakking) of een andere fijne ondergrond om op we werken, een pen, een schaar en ‘iets’ van kunstzinnig materiaal fijn om klaar te leggen.

Wat ga je creëren voor het gezamenlijke kunstwerk?

Je gaat woorden ontdekken die passen bij jouw ‘upside of lockdown’: 6 woorden om precies te zijn! We willen je namelijk vragen om een ‘6 word story’ te creëren, een heel klein verhaaltje met als thema ‘the upside of lockdown’. Dit kleine verhaaltje schrijf je op een kleine cirkel (of andere vorm, net wat jij fijn vindt) van karton. Rondom je woorden op het cirkeltje komen jouw kunstzinnige ‘uitspattingen’.

Tips! Hoe schrijf je een 6 word story?

  • Op je eigen manier – onderzoek en ontdek spelenderwijs welke manier van schrijven bij jou past en kom uiteindelijk tot jouw eigen verhaal in 6 woorden.
  • Schrijf van groot naar klein – schrijf eerst wat uitgebreider over jouw upside, en schrap steeds meer zinnen en woorden zodat je tot de kern van je verhaal komt en er nog 6 woorden over zijn die samen een verhaaltje vormen.
  • Schrijf van klein naar groot – begin met een woord en breidt het langzaam uit tot 6 woorden, die samen jouw verhaal vormen.

Gun jezelf vooral het spelen met woorden, het spelen met taal! Experimenteer er lekker op los!

Hoe werk je jouw 6 word story uit?

  • Schrijf jouw eigen 6 word story met als thema ‘I discover the upside of lockdown’.
  • Maak met behulp van een pen/potlood en een glaasje een cirkel op een kartonnetje (gebruik bijvoorbeeld een oude verpakking van theezakjes of rijst). Je mag uiteraard ook een andere ondergrond of vorm kiezen, doe vooral wat bij jouw tekst past!
  • Knip de cirkel uit en schrijf hierop jouw 6 word story.
  • Én, als je ook kleur of vorm aan de cirkel toe wilt voegen, voel je vrij om gebruik te maken van fineliners, verf, krijt, potlood of … Kies waar jij blij van wordt!

Exposeren en delen

Het is niet meer mogelijk om jouw werkstukje in te zenden voor het gezamenlijke kunstwerk maar je kunt jouw resultaat natuurlijk wel exposeren in je eigen huis! Geef het werkstuk een fijn en zichtbaar plekje om je zo dagelijks te herinneren aan de ‘upsides’ in deze tijd. 

Vind je het leuk om je creatie of het ontstaan van je creatie te delen via social media, vooral doen! Wij zien jouw ‘upside’ graag online voorbij komen, dus vergeet ons niet te taggen! En nodig vooral ook anderen, die ook wel wat upside-energie kunnen gebruiken, uit om deze opdracht ook te doen!

 

Een fijne upside van jouw lockdown gewenst!

 

Met kunstzinnige groet,

Het Tiki-Team

 

Volg ons via

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Contact

info@dekleinetiki.nl
+31 (0)76 514 1017

Correspondentie adres:
Postbus 1825, 4801 BV Breda

Bezoekadres:
Langendijk 87, 4819 EV Breda

© 2024  De Kleine Tiki