Klein & fijn: ruimte om te bewaren

Gewoon maar lekker doen of juist even niet doen…..net dat waar je zin in hebt; daar zien we allemaal soms zo naar uit. En als dat moment er dan is en je realiseert je hoe fijn het is, dan zou je het eigenlijk wel willen meenemen of bewaren om het later nog eens tevoorschijn te halen.

Van dit soort momenten kun je natuurlijk een foto maken, om iets ervan vast te leggen ‘voor later’. Maar hoe zou het zijn om een klein tekeningetje of een mini-schildering te maken vanuit deze ervaring?

Dat is voor deze zomer de uitnodiging voor jou!

De zomer ligt voor je, een tijd met momenten van iets en van niets…

Om voorbereid op vakantie te gaan (of juist voorbereid thuis te blijven) maak je alvast een bewaardoosje voor jezelf klaar. Wat heb je daar voor nodig?

  • Een luciferdoosje (formaat kun je zelf bepalen).
  • Verschillende stukjes teken en/of schilderpapier die je op maat maakt zodat ze allemaal in het luciferdoosje passen.
  • Wat teken en/of schilderspulletjes (er bestaan ook kleine reissetjes als je weinig plek hebt in je koffer of tas).

Het moment van zomerse ruimte is daar!

En dan is daar dat moment, een moment waarop je voelt dat het klopt, dat je de zomerse ruimte ervaart. Dat moment kan er ineens zijn en uit een paar seconden bestaan, maar het kan natuurlijk ook veel langer duren. Nodig jezelf in ieder geval uit om deze momenten bewust te beleven én te verbeelden.

 

Klein & fijn – kunstzinnig aan de slag

Misschien ben je nog op de plek van de zomerse ruimte, misschien zit je zelfs nog middenin dat moment? Ga er in ieder geval eventjes voor zitten en leg je teken- en schilderspulletjes klaar.  Verbind je met het moment van zomerse ruimte dat je graag wilt verbeelden.

En dan….begin! Wellicht wil je beginnen met een bepaalde kleur? Een vorm? Een woord? Of met de lijnen van je uitzicht? De stroom van het water? Het gevoel bij het lied dat de vogel voor je zingt? Welk begin er ook mag zijn; het is goed! Laat maar ontstaan wat er wil ontstaan op dat kleine velletje papier. (En geef je hoofd hierbij gerust een beetje vakantie he? Laat je handen en je hart ‘het werk’ maar doen…).

En dan is daar dat kleine werkje, het is ontstaan. Misschien vind je het fijn om op de achterzijde de datum te zetten en de plek waar je het gemaakt hebt? Een klein tekstje? Of helemaal niets?

Jouw werkje mag in ieder geval een plekje krijgen in je bewaardoosje. En zal wellicht heel binnenkort vergezeld worden door de kleine werkjes die nog mogen gaan ontstaan!?

Een doosje om te bewaren

Je bewaardoosje heeft zich gevuld. Misschien heb je niet alle papiertjes gebruikt die je eerder op maat had gemaakt, maar dat is niet erg. Op een gegeven moment voel je vanzelf dat je klaar bent met de kleine werkjes, en dat de zomer haar einde nadert. Dat is wellicht ook het moment om de buitenkant (en misschien zelfs ook de binnenkant) van het doosje kunstzinnige aandacht te geven op jouw manier. Om te eren wat er in de zomerse ruimte is ontstaan. 

Voor altijd ruimte

En als je dan eens op een later moment jouw bewaardoosje tevoorschijn haalt en je dat ene kleine tekeningetje ziet van de zingende vogel of de sfeer van die bijzondere wandeling of het muurtje waar je op zat om het uitzicht in je op te nemen; dan kom je weer even terug bij die momenten van ruimte. Momenten van ruimte die voor altijd mogen blijven voorbestaan in jou…

Expositie Tiki-studenten ‘Land op de wand’

De basis van alle kunstzinnige werkstukken voor ‘Land op de wand’ wordt gevormd door een luciferdoosje. Net als jij, heeft ook ieder luciferdoosje een binnenkant en een buitenkant, een innerlijk en een uiterlijk. En hoe bijzonder ….het heeft ook uitschuifbaar element, het doosje kan een beetje open, heel ver open maar ook dicht. Ontdek wat ieder wil tonen aan de buitenkant maar ook aan de binnenkant. Welk inkijkje mag een ander krijgen? Hoe veel mag er zichtbaar zijn? Wat wil de maker voor zichzelf houden?

Meer kunstzinnige opdrachten bekijken?

Wil jij kunstzinnig in beweging komen op jóuw moment? Wil je met je handen en je hart aan de slag en je laten meevoeren door wat er mag ontstaan? We hebben een aantal fijne creatieve uitnodigingen voor je klaar staan.

Volg ons via

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Contact

info@dekleinetiki.nl
+31 (0)76 514 1017

Correspondentie adres:
Postbus 1825, 4801 BV Breda

Bezoekadres:
Langendijk 87, 4819 EV Breda

© 2024  De Kleine Tiki