Wie is Daan Mijnders?

Mijn naam is Daniëlle Mijnders en mijn roepnaam is Daan. Ik ben geboren in Brabant. Mijn ouders zijn eind jaren zestig vanuit Utrecht via Vierpolders neergestreken in Oss, waar ik op 25 maart 1970 ben geboren. Ik heb één bijna zes jaar oudere zus. Ik heb drie kinderen (Sal 2001, Paco 2006 en Nila 2008) en leef samen met hen in Oss.

Wat is jouw achtergrond?

Na het behalen van mijn middelbare school diploma, wilde ik graag naar de kunstacademie. Ik was jong en groen en kon mooi tekenen. Ik werd niet toegelaten en omdat ik écht niet wist wat ik wilde gaan studeren, ben ik naar de pabo gegaan. “Als je ergens aan begint”, zo zeiden mijn ouders, “moet je het ook afmaken…” Dus die kunstacademie heb ik niet meer geprobeerd. Ik startte na mijn opleiding met een baantje in de kinderopvang en vervolgens werkte ik als pedagogisch medewerker bij een orthopedagogisch centrum. Daarna heb ik in het basisonderwijs gewerkt als intern begeleider en remedial teacher in Amsterdam, Den Haag en op Aruba. Sinds tien jaar ben ik werkzaam als gedragsexpert in het voortgezet onderwijs. Ik coach gevoelige- en kwetsbare jongeren. Door samen te zoeken naar antwoorden op vragen als wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik. Het fundament van mijn werkwijze is denken en doen in mogelijkheden. Leading from one step behind, het oplossingsgerichte gedachtengoed, ontwikkeld in de jaren tachtig, door Insoo Kim Berg en Steve de Shazer.

Sinds de afgelopen tien jaar heb ik een tal van opleidingen en cursussen gevolgd. Naast kunstzinnig dynamisch coach ben ik onder andere mindfulnesstrainer en STORM trainer (Strong Teens and Resilient Minds). De STORM training is erop gericht om somberheidsklachten bij middelbare scholieren vroegtijdig te signaleren en aan te pakken en de ontwikkeling van veerkracht, positief zelfbeeld en weerbaarheid van jongeren te stimuleren. Sinds 2014 ben ik als student verbonden aan De Kleine Tiki en vanaf september 2018 mag ik me eveneens docent noemen.

Waar word je door geïnspireerd?

Ik word geïnspireerd door veel dingen. Onder andere door mooie boeken. Zo lees ik momenteel De Keuze – leven in vrijheid van Dr. Edith Eva Eger. Ik kan er helemaal in op gaan. En ik word geïnspireerd door de natuur. De volmaaktheid ervan, de kleuren, de seizoenen en de vormen. Door kunst, cultuur en reizen. En ook door de onvolmaaktheid van de dingen: een te dikke man op een te klein brommertje, een gebarsten vloertegel in de Aya Sophia, een oude deur met afgebladderde verf. Verder: door mijn drie kinderen (hoe zeer kan ik genieten om door hun ogen de wereld opnieuw te bezien) en door de liefde. En zeker ook door muziek. Muziek luisteren vind ik heerlijk. Muziek brengt me, net als boeken, op nieuwe inspirerende plaatsen. Tot slot: ik raak geïnspireerd door de ontmoeting met andere mensen, samen herinneringen maken.

Dit bericht delen: